Symposium

Symposium ‘Drones voor de Natuur’

Op donderdag 15 juni organiseert de projectgroep ‘Drones voor de natuur’ een symposium over de inzet van drones in het bos- en natuurbeheer. Tijdens het symposium zullen verschillende sprekers voorbeelden geven van, en hun visie op de inzet van drones in het bos- en natuurbeheer.

Organisator projectgroep ‘Drones voor de natuur’
Datum

do 15 juni 2017 13:30 tot en met 17:00

Locatie Van hall Larenstein, Larensteinse Laan 26A, 6882 CT, Velp.

Drones in het bos- en natuurbeheer

Het gebruik van drones heeft, letterlijk, een vlucht genomen. Dit is binnen de bos- en natuursector niet onopgemerkt gebleven. Ondertussen lopen de eerste projecten en pilots waarbij drones ingezet worden in het bos- en natuurbeheer.

Maar de inzet van drones roept tegelijkertijd veel vragen op. Hoe zetten we drones op een verantwoorde manier in? Wat kunnen we met de gegevens die verzameld worden met drones? En hoe zit het met regelgeving? Mag iedereen met een drone natuuronderzoek doen? Hoe zit het met de verstoring? En hoe monitoren we het gebruik en de ervaringen met drones?

Symposium 15 juni 2017

Tijdens het symposium zal ingegaan worden op allerlei facetten van de inzet van drones in het bos- en natuurbeheer. Ook is er de mogelijkheid voor een Meet & Greet met bedrijven die drones inzetten voor natuur-doeleinden en kan u met elkaar in contact komen. Het belooft een interessante middag te worden voor iedereen die zich bezig houdt met bos- en natuurbeheer en geïnteresseerd is in de mogelijkheden en potentiële toepassingen met drones. Deelname aan het symposium is gratis, maar opgave is verplicht.