Dieren­welzijnsweb

Actueel

Inhoudsopgave
Door het houden van dieren en de relatie tussen mensen en dieren kan dierenwelzijn onder druk komen te staan. Maar wat is dierenwelzijn eigenlijk? Op Dierenwelzijnsweb vind je actuele informatie over dierenwelzijn en vind je per onderwijsniveau een overzicht van beschikbare cursussen en ander leermateriaal op het gebied van dierenwelzijn.

Video over dierwaardige veehouderij

Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat deze video niet getoond kan worden. Vink marketing aan in uw cookie-instellingen en ververs deze pagina om de video te tonen.

Zienswijze dierwaardige veehouderij

GroenPact 2.0

Leermateriaal over dierenwelzijn

Op Dierenwelzijnsweb vind je veel leermateriaal over dierenwelzijn. Veel van het materiaal is ontwikkeld in projecten van (het netwerk van) het Dierenwelzijnsweb. Een compleet overzicht van het beschikbare leermateriaal vind je per onderwijsniveau aangeboden in het menu van de website.

Uitgelicht

Basis- en voortgezet onderwijs

Voor het basis- en voortgezet onderwijs is er leuk leermateriaal beschikbaar. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij Dierenwelzijnslessen. Hiermee leren kinderen al jong wat dierenwelzijn is, en zijn ze beter in staat een mening te vormen over de omgang met dieren.

MBO

Voor het mbo is er onder andere veel materiaal beschikbaar over gezelschapsdieren en landbouwhuisdieren. Bekijk bijvoorbeeld eens het lesmateriaal Smart Livestock Management voor de veehouderij student.

HBO

Voor het hbo is er ook veel materiaal beschikbaar over gezelschapsdieren en landbouwhuisdieren. Neem eens een kijkje in de interactieve brochure die ondersteunt in het kiezen van een gezonde en sociale hond.

Leven lang leren

Ook voor de hobbyhouders en professionals die met dieren werken is er divers leermateriaal te vinden. Bekijk bijvoorbeeld eens het leermateriaal over dierentuinvoeding. Deze cursus is ontwikkeld voor dierverzorgers en ander personeel in dierentuinen en vergelijkbare instellingen.

Dossiers

Groen Kennisnet maakt dossiers over verschillende dierverzorging thema's. Hieronder vind je een selectie van deze dossiers.

Nieuwsbrief Dierenwelzijnsweb

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over dierenwelzijn? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Dierenwelzijnsweb.