Webinar

Webinar: Respect voor welzijn big en zeug, sessie 2

In samenwerking met Hipra worden er in mei twee kennissessies gehouden voor varkenshouders en periferie. Het thema voor deze kennissessies is dierwelzijn. Hipra legt op 4 mei uit hoe effectief en diervriendelijk naaldloos vaccineren is voor biggen en zeugen, maar ook voor varkenshouders. In de tweede sessie op 18 mei ligt de focus op werken aan een duurzame zeugenstapel.

Organisator Hipra en Varkens
Datum

di 18 mei 2021 16:00 tot 17:00

Locatie Online

Het thema van de kennissessie op 18 mei:: Respect voor de zeug – werken aan een duurzame zeugenstapel.

Srekers:

Maartje Wilhelm Business Unit Manager / Varkensdierenarts bij Hipra:

De levensduur van zeugen wordt onder andere beïnvloedt door plotselinge uitval. Éen van de redenen voor deze uitval, vaak bij hoogdrachtige zeugen, is Clostridium novyi. Deze normale darmbacterie kan onder bepaalde omstandigheden acute sterfte veroorzaken, zonder enig symptomen.

Theo Vercammen – Varkensdierenarts Hipra

Als dierenarts deelt hij zijn ervaringen met het fenomeen van plotseling dode zeugen. Door de NovyiCheck in te zetten kan worden aangetoond of Clostridium novyi in het spel is. En als deze darmkiem een rol speelt wat zijn dan de effecten en voordelen van vaccineren van zeugen met Suiseng.

Linda Peeters - Dierenarts Royal GD 

Deelt haar ervaring over de oorzaken van sterfte bij zeugen die bij de GD worden aangeboden. Hierbij wordt gekeken naar ontwikkeling van levensduur van zeugen over de afgelopen jaren.

Deze kennissessies Vitale Varkenshouderij is een initiatief van stichting KPV, Varkens en Nieuwe Oogst.

Inschrijven kan via het formulier op de website.