RSS

Blijf op de hoogte van het Dierenwelzijnsweb nieuws en ontvang gratis iedere dag door ons geselecteerd nieuws. Door eenvoudigweg de adressen van de RSS feeds te kopieren en te plakken in je RSS lezer ben je al geabonneerd. Ook kun je de RSS feeds gebruiken om het nieuws over te nemen op een eigen site.

Wat is RSS?

Heel kort gezegd: RSS is een technologie die je op de hoogte brengt van de nieuwste informatie op een website.


RSS staat voor Really Simple Syndication en wordt gebruikt om informatie tussen verschillende websites uit te wisselen. RSS wordt door verschillende sites aangeboden als RSS-feed, te herkennen aan het RSS icoontje. RSS wordt met name aangeboden door weblogs en nieuwssites, maar ook steeds meer bedrijven en organisaties bieden een RSS-feed aan om actuele informatie uit te wisselen met geïnteresseerden.


Wat moet je doen om je op een RSS-feed te "abonneren"?

Voor een abonnement op een RSS-feed heb je een RSS-lezer nodig. Een RSS-lezer is een web-programma waarmee RSS-feeds gerubriceerd en gelezen kunnen worden. Een veel gebruikte RSS-lezer is Google reader (http://www.google.com/reader) of Bloglines (http://www.bloglines.com). Om Google reader of Bloglines te gebruiken moet je een gratis account aan maken. Zo kun je vanaf elke computer jouw persoonlijke RSS-feeds bekijken. Inmiddels hebben ook veel browsers een ingebouwde feed-reader: Internet Explorer 7 en Mozilla Firefox onder de noemer 'Live Bookmarks'.


Nieuws op jouw website

Heb je een eigen site en wil je het Groen Kennisnet nieuws daarop weergeven, dan is dat, mits voorzien van een duidelijke bronvermelding, toegestaan. Meer informatie vind je hier (link naar in de productencatalogus bij Groen Kennisnet Nieuws).


Meer informatie over RSS

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan